ODDSBOOST

Oddsboosten är reload-bonusens ersättare i Sverige 2020

18+ år – Regler & villkor gäller, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se

Vad är en oddsboost?

Kort förklarat är en oddsboost när spelbolaget höjer oddset för ett visst utfall, dvs en form av bonus. Antingen genom exempelvis en 100% vinstökning eller att bolaget lägger upp oddsboosten på en avdelning för aktuella oddsboostar. Anledningen till att spelbolagen erbjuder oddsboostar är helt enkelt densamma som anledningen till att handelsföretag erbjuder kampanjer. De vill helt enkelt locka fler kunder till sin produkt/tjänst.

En oddsboost är något som spelbolagen även erbjuder till de som redan är befintliga kunder och har 2019 ersatt reload-bonusen som det givna sättet att locka kunder att återvända till just deras spelsida. Det fina med oddsboosten är att den inte har några omsättningskrav på sig!

Exempel på en oddsboost

Ett vanligt exempel på en oddsboost är att spelbolaget har höjt oddset för att en viss spelare ska göra mål i matchen. Det kan då vara att spelbolaget normalt sett erbjuder oddset 2 gånger pengarna på att Harry Kane ska göra mål, men nu har boostat oddset till 2,5 gånger pengarna. Det finns dock oftast en maxinsats kopplat till en oddsboost. Anledningen till detta är att marginalerna på många oddsboostar är på spelarens sida, dvs oddsboosten genererar ett överodds. Maxinsatsen överstiger dock ofta 1 000 kr, vilket gör att det ändå finns mycket pengar att hämta.

Varför ska man spela på oddsboostar?

Det ena svaret är för att du kan tjäna pengar genom att spela på oddsboostar. Det andra svaret är att det är en väldigt rolig spelform. Att spela på en oddsboost medför extra spänning till matchen du tittar på utan att behöva betala för den. Med ”betala” menar jag i form av den marginal spelbolagen normalt sett tar ut när de erbjuder odds och som på lång sikt är det som skapar vinst för spelbolagen istället för dig. 

Hur kan du då vända spelbolagens marginaler och oddsboostar till din fördel?

Genom att spela på de oddsboostar där förväntad ROI överstiger satsat kapital. Om du kan identifiera och endast spela på de oddsboostar med överodds kan du förvänta dig en genomsnittlig intjäning på två till fem tusen kronor per månad. Det varierar något beroende på månadens utbud av oddsboostar, hur mycket du är villig att satsa, samt de förhöjda oddsens genomsnittliga förväntade ROI(Return on Investment).

Hur fungerar en oddsboost?

En oddsboost fungerar som så att den ersätter spelbolagets tidigare odds för en specifik händelse. Det kan även vara en oddsboost där spelbolaget sätter ihop ett helt nytt spel. Till exempel Harry Kane att göra mål, Tottenham att vinna samt Mourinho att bli uppskickad på läktaren till 40 gånger pengarna. Det finns även specifika oddsboostar kopplade till nykundserbjudanden. Dessa har ofta ett väldigt högt överodds men är samtidigt endast ett engångserbjudande från bolagets sida för att locka nya kunder.

Hur tjänar man pengar på oddsboostar?

För att du ska kunna få ut maximalt värde av ditt spelande i allmänhet och av oddsboostar i synnerhet är det viktigt att veta vilken oddsbost som har ett övervärde och vilka oddsboostar där förväntad ROI understiger satsat kapital. När du kan göra detta har du möjligheten att bli en långsiktigt vinnande spelare. Om du inte har tid eller lust att lära dig hur man räknar ut om en oddsboost har ett övervärde kan du istället rygga våra speltips. Vi har där redan gjort jobbet åt dig. Vi listar varje vecka oddsboostarna med högst förväntad avkastning.

Klicka här för att komma till våra speltips där vi varje vecka tipsar om marknadens bästa oddsboostar!

 BOLAGBONUS 
1
100 % upp till 100 kr
Omsättningskrav: 8x bonus
Lägsta odds: 1.8
Ta din bonus
3
100 % upp till 100 kr
Omsättningskrav: 10x bonus
Lägsta odds: 2.0
Ta din bonus
4
100 % upp till 100 kr
Omsättningskrav: 8x bonusbeloppet
Lägsta odds: 1.5
Ta din bonus
5 100 % upp till 100 kr
Omsättningskrav: 6x bonus
Lägsta odds: 1.40
Ta din bonus
6
100 % upp till 100 kr
Omsättningskrav: 6x bonus
Lägsta odds: 1.75
Ta din bonus
7
100 % upp till 100 kr
Omsättningskrav: 8x bonus

Lägsta odds: 1.8
Ta din bonus
8
100 % upp till 100 kr
Omsättningskrav: 8x bonus
Lägsta odds: 1.5
Ta din bonus
9
100 % upp till 100 kr
Omsättningskrav: 8x bonus
Lägsta odds: 1.80
Ta din bonus
Oddsboost
Boostade odds är den nya oddsbonusen 2020

Kan jag använda mig av matched betting för att säkra upp min vinst på oddsboosten?

Jag rekommenderar inte att använda sig av matched betting för att säkerställa att du vinner på alla utfall. En av anledningarna är att spelbolaget inte gillar detta, men den främsta anledningen är att din långsiktiga ROI kommer försämras. Du tappar en väsentlig del av din vinstmarginal då du inte kommer kunna säkra upp de flesta av spelen på en spelbörs utan att få betala lite för detta, i form av spelbörsens provision. Din varians minskar förvisso om du gör detta, men så länge du spelar tillräckligt många spel så kommer variansen inte vara något problem på lång sikt utan endast kortsiktigt. 

Som gammal pokerspelare vet man att variansen kortsiktigt kan vara din värsta fiende men så länge du får in volym så kommer du vid månadens eller årets slut vara i det gröna igen.

Hur avgör man om en oddsboost har ett överodds?

Genom att räkna ut vad spelbolagens odds skulle vara på ett visst spel om de inte haft någon marginal kan du därefter räkna ut sannolikheten för att ett visst utfall ska inträffa. Detta leder i sin tur till att du kan räkna ut om oddsboosten är värd att spela på. Viktigt att tänka på är att i de flesta fall har spelbolagen fortfarande kvar en viss marginal på sina oddsboostar, så det gäller att kunna identifiera de oddsboostar där marginalen är på vår sida. 

När vi avgör om marginalerna är på vår sida utgår vi alltså från spelbolagens odds. Varför? 

För att marknaden sätter oddsen och marknaden tenderar oftast att ha rätt, åtminstone på lång sikt. Det finns givetvis fall där marknaden tolkat information fel också. Då kan det  finnas ett fint övervärde men i de stora ligorna är detta förhållandevis sällsynt. Givetvis ska man spela på alla de spel man själv anser har ett övervärde, då baserat på sin egen analys. Skillnaden med en bra oddsboost är att den har ett förväntat överodds baserat på ren statistik baserat på det odds som marknaden har satt och inte baserat på sin egna subjektiva analys.

Vilka typer av oddsboostar finns det?

Det finns mängder med olika typer av oddsboostar. Både oddsboostar med flera utfall på samma match och de med  utfall på ett antal olika matcher. Den populäraste just nu är nog spel på målskytt tillsammans med lag att vinna. Exempelvis Tottenham att vinna och Harry kane att göra mål. Andra populära oddsboostar är första målskytt, boostade tripplar, lag att vinna och hålla nollan, lag att vinna och båda lagen gör mål, lag att vinna och över/under ett visst antal mål. Det finns även boostade dubblar på målskyttar. 

Vad ska man välja för typ av oddsboost?

Spela på alla typer av oddsboostar du anser dig ha ett överodds på. Det är dock lättast att räkna ut förväntat odds på oddsboost där inte två utfall från samma match ingår. Detta för att det är något svårare att räkna ut förväntat odds i de spel där två utfall från samma match ingår, då det oftast finns synergieffekter i dessa spel. 

Vi tar ett exempel; Oddsboosten är Tottenham att vinna och Harry Kane att göra mål. Då innehåller oddsboosten två händelser som har stor påverkan på varandra i positiv bemärkelse. Det är troligare att Tottenham vinner om Harry Kane gör mål och vice versa. Min rekommendation är också att spela de oddsboostar du tycker är roligast att följa. Spel är i slutändan tänkt att vara ett nöje, även om det bästa som finns givetvis är när man kan förena nytta med nöje! Min personliga favoritboost är spelformen lag att vinna och spelare att göra mål. Vilken är din?

Vilka spelbolag erbjuder oddsboostar?

I princip alla spelbolag på marknaden erbjuder oddsboostar och förhöjda odds 2020.

Det är olika från spelbolag till spelbolag men ser man på aggregerad nivå finns det oddsboostar varje dag att spela på. Det man dock ska komma ihåg är att de flesta förhöjda oddsen inte har något övervärde!

Exempel på hur de olika spelsidornas oddsboostkampanjer ser ut kan vara; Dagens bästa oddsboost, veckans bästa oddsboost eller kvällens bästa oddsboost! Vissa tider på året har spelbolagen ännu fler boostade odds. På bland annat black friday brukar vissa spelsidor släppa en ny oddsboost varje timme! Så håll utkik efter black fridays bästa oddsboostar när det beger sig. Där finns det mycket övervärden att plocka!

Vilket spelbolag har Sveriges bästa oddsboostar 2019?

Se vår rankinglista över de bolag som har de bästa oddsboostarna 2019.


TOPPLISTA ODDSBOOST NOVEMBER 2019

#1 ODDSBOST NOVEMBER 2019

Wales att vinna och hålla nollan

Detta spel med förväntad ROI om 125% kvalificerade sig som novembers bästa speltips och oddsboost!

Satt spelet? Ja!

#1 ODDSBOST NOVEMBER 2019

England att vinna och Raheem Sterling att göra mål

Detta spel delar 1:a platsen med ett förväntat ROI om 125%!

Satt spelet? Nej, tyvärr inte!

#3 ODDSBOST NOVEMBER 2019

England att vinna och Harry Kane att göra mål

Detta spel med det förväntade värdet om 120% knep 3:e platsen!

Satt spelet? Japp!